SRPKINJI ISTEKAO VAŽAN DOKUMENT DOK JE BILA U GRČKOJ Tražila je pomoć, saveti naših su urnebesni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

I to ne samo da li ste ih poneli, nego i da li ona važe... Da ne biste došli u neprijatnost. Jednoj turistkinji iz Srbije potrefilo se da je bila u Grčkoj kada joj je istekla vozačka dozvola. Tome se nije nadala, pa se našla u rebusu šta treba da radi. To pitanje postavila je i u grupi "Grčka info". 

- Šta u slučaju kada primetite da vam je istekla vozačka dozvola dok ste u Grčkoj? Ne verujem da ima mnogo takvih slučajeva ali svaka info bi dobrodošla - upitala je ona.

kola grčka dozvola

Printscreen

 

 

A naši ljudi su našli za shodno da se malo i našale sa njenom mukom, zbijali su komentare. Delili su savete - bili su čak i jednoglasni. 

"Zaboravila bih šta sam videla i pravila bih se da nisam videla i uživala bih u odmoru", "Pa zažmurite i oravite se da to nije vaša dozvola" - savetovali su je ljudi. 

kola grčka dozvola

Printscreen

 

 

Neki su imali i konkretnije savete: 

"Osim što možete online da podnesete zahtev za novu (ako ne morate da prilažete lekarski pregled) nemate mnogo opcija.

1. Ako imate drugog vozača može on da preuzme volan

2. Možete da platite šlepanje auta do kuće

3. Možete da se pravite da niste videli", napisala joj je jedna osoba u komentaru."

A bilo je i nekih koji kažu da "može i gore". 

"Znam i gori slučaj. Bili u junu na more. U septembru trebalo da krenemo ponovo, muž pet dana pred put vidi da mu je dozvola istekla sedam meseci. Sreća je da ja imam dozvolu, pa sam vozila, a tih 7 meseci nema gde nismo bili, prošli i granice, niko video nije", "Prošle godine letovali smo u AL zaboravio sam ličnu kartu, vozačku, nikome nisam rekao, ćutim, vozim, sve je prošlo dobro", "Mi smo početkom juna bili u Grčkoj, a mom mužu istekla 4. juna i na obe granice su ga upozorili da će do povratka iz Grčke da mu istekne dozvola i da ne može da vozi", ređali su redom članovi ove grupe svoja iskustva.

Savet je svakako obratiti pažnju na lična dokumenta pre polaska na svaki put. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading