TUŽILAC HTEO DA PUSTI HAŠIMA TAČIJA NA SLOBODU? Pominje se mito od 100 miliona
Foto: EPA/EPA-EFE/Koen van Weel / POOL

Ovo tvrdi bivši federalni agent za istragu i krivično gonjenje finansijskih zločina Džon Mojnihan, koji je podneo je tužbu Ministarstvu pravde protiv Džeka Smita, navodeći da je Smit vodio "korupcijsku šemu" unutar Suda za OVK u Hagu, a prenosi Informer.

Na društvenim mrežama je obavljen dokument od čak 151 stranice u kojem su otkriveni detalji korumpirane "šeme" pod vođstvom bivšeg specijalnog tužioca Džeka Smita, koji je trebalo da goni bivše šefove takozvane OVK.

Tači tužilac dokument

Printscreen

 

U tekstu se nagoveštava da je Smit tražio "mito od 100 miliona dolara" od "šefa države" kako bi bio oslobođen optužbi za ratne zločine, ali se ne pominje konkretno o kojem "šefu države" je reč i o kojem se slučaju je reč. Međutim, jedini "šef države" u Hagu trenutno je Hašim Tači, bivši "kosovski predsednik", pa je prema svemu sudeći Smit tražio mito upravo od Tačija!?!

Tači tužilac dokument

Printscreen

 

 

Ovo potvrđuje i Pol Speri, novinar i kolumnista američkog konzervativnog tabloida "Njujork Post", koji je objavio da je podnet dosije protiv Smita, u kojem se tvrdi da je bivši tužilac umešan u "šeme iznude" miliona dolara od bogatih pojedinaca kako bi ih oslobodio optužbi za ratne zločine.

Patrik Birn, biznismen i vlasnik nekoliko američkih kompanija, u članku objavljenom na internet platformi "Deep Capture" u petak prošle nedelje takođe je izneo ozbiljne optužbe na račun Smita.

- Džek je poslao ljude u istočnu Evropu da prenesu sledeću poruku raznim stranama: Znamo da ste tokom rata u Jugoslaviji ubili nekoliko ljudi. Džek će te tužiti, ali ako staviš određeni iznos u kofer koji ću mu poslati, tvoji problemi nestaju - ustvrdio je Birn, nazvavši Smita "ucenjivačem".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading