Hašim Tači
Foto: Alo/Prinstscreen

 Za ovu nedelje planirana su četiri radna dana, do četvrtka.

Protekle nedelje čula su se svedočenja trojice svedoka, dva su govorila pod merama zaštite, dok je Dejan Jevtić iz Suve Reke ispričao javno o tome kako su ga oteli i mučili pripadnici tzv. OVK. Jedan zaštićeni svedok je rođak čoveka kojeg su ubili pripadnici tzv. OVK, dok je drugi bio u sistemu ove paravojske i govorio je o njenoj strukturi i hijerarhijskom delovanju. 

U dosadašnjem toku suđenja svedočio je 41 čovek, od preko trista, koliko je svedoka planirano. Većina njih govorili su o strahotama koje su preživeli, o tome da je tzv. OVK bila jedina vlast posle povlačenja srpske vojske juna 1999. godine i da su oni zapravo bili zakon na tzv. Kosovu, što su iskoristili za obračun sa Srbima ali i svima koji bi im se suprotstavili. Bilo je i nekoliko svedoka koji su pokušavali da ne svedoče ili su u sudnici na pitanja odgovarali drugačije u odnosu na iskaze koje su davali tužiocima u istrazi. 

Tači, Veseli, Krasnići i Selimi terete se za ratne, zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, protivpravna zatvaranja, mučenja na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading