POVREĐENO DETE NA KORONA DEMONSTRACIJAMA U NEMAČKOJ Majka krenula na KORDON sa mališanom
Foto: EPA / Clemens Bilan

Četvorogodišnje dete povređeno je u sukobima policije i demonstranata tokom korona-protesta koji su održani ovog vikenda u Nemačkoj.

Jedna majka je, držeći dete pored sebe, krenula na kordon policije tokom protesta koji su održani u nedelju u Švajnfurtu. Policija je reagovala suzavcem, a mališan se našao u centru okršaja, zbog čega će protiv majke biti podneta prijava.

Kako su saopštili iz policije, privedeno je osam osoba, a do sada je podneto više od 40 prijava protiv učesnika protesta.

- Dete je dobro, imalo je iritaciju očiju i odmah je urađeno ispiranje. Već nakon nekoliko minuta dete je bilo bolje - saopštili su iz policije.

Osim što će protiv majke biti podneta prijava, o čitavom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad.

Nemački mediji prenose da protest, na kojem se okupilo više stotina građana, nije bio prijavljen. U početku je protest tekao mirno, a onda je više grupa pokušalo da probije policijske kordone. Kako se navodi, demonstranti su upotrebili i silu, zbog čega je policija morala da reaguje.

- Naš pripadnike su i psovali i pljuvali - saopštili su iz policije i naveli da je policija na napade odgovorila suzavcem i da su pojedini policajci bili prinuđeni da koriste palice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading