balša božović
Foto: Printscreen/Youtube/ K1 Televizija

Božović dodaje i da to predsedniku Rusije Vladimiru Putinu daje šansu da otvori još jedno krizno područje i skrene pažnju sa ratišta u Ukrajini, a Vučiću je, kaže, ta destabilizacija potrebna da bi u Crnoj Gori normalizovao antievropski narativ, kao što je to uradio i u Srbiji, ali i da bi od Crne Gore napravio sever Kosova kojim vladaju njegovi kriminalci i teroristi.

Prema njegovim rečima, Vučić pravi problem da bi bio deo rešenja, baš kao i Slobodan Milošević devedesetih, čiji je takođe Andrija Mandić bio poklonik.

DRUGOSRBIJANSKI PERJANIK

Printscreen

 

 

„Dakle, mislim da je neminovno da ćemo zbog interesa Putina i Vučića imati nove sukobe i u Crnoj Gori. Treba biti veoma oprezan. Vučić ne prepušta svoje pozicije mirno. A u Crnoj Gori je osvojio sve ključne pozicije – od bezbednosnog sektora do vlade i kriminogene zone“, naglašava Božović.

Ovim faktički drugosrbijanska perjanica širi nemire građanima Crne Gore i otvoreno se meša u unutrašnje stvari suverene države. S tim u vezi, nadležni organi Crne Gore moraju reagovati na izjave ovog huškača kako bi građani Crne Gore mogli da žive u miru i skladu, bez stranih mešanja dežurnih drugosrbijanskih komentatora, piše "Borba".

Božović se u nastavku dodatako i novog premijera Milojka Spajića i tvrdi da je on „Jovan bez zemlje“.

DRUGOSRBIJANSKI PERJANIK

Printscreen/Youtube/ Vlada Crne Gore

 

 

Božović priželjkivao DPS u Spajićevu vladu

„Sve je izgubio. Nema nikakvu vlast i nikakvu moć. Govorio sam o tome i ranije. Spajić je onog trenutka kada je ušao u koaliciju sa Putinovim i Vučićevim sledbenicima završio svoju političku karijeru“, izričit je Božović.

Spajić izgubio sve, a na dan glasanja i dostojanstvo.

Spajić je, kaže Božović, imao mogućnost da napravi proevropsku vladu sa proevropskom koalicijom oko DPS i manjinskim strankama, koju bi kontrolisao on i koja bi Crnoj Gori dala šansu da do 2030. uđe u EU.

„Umesto toga napravio je antievropsku vladu i pride izgubio partiju od Milatovića. I to nije sve. Na dan glasanja je izgubio i dostojanstvo kada ga je Mandić primorao da glasa ispred njega u Skupštini Crne Gore prilikom inače tajnog glasanja za izbor predsednika parlamenta. Vidimo jedan zabrinjavajući deficit hrabrosti, ali i vizije. Šteta“, ocenjuje Božović.

On smatra i da evropskog puta Crne Gore više nema.

„Vlast u Crnoj Gori poručuje predstavniku EU parlamenta da ne treba da se bavi Crnom Gorom nego svojom matičnom zemljom. To je konfrontacija sa EU. Crnom Gorom ne upravlja Vlada Crne Gore niti Spajić, nego Putinov i Vučićev predsednik Skupštine Andrija Mandić“, kategoričan je Božović.

andrija mandić

YouTube/Glas Amerike VOA

 

 

„Mandić će na silu sprovoditi krađu na popisu“

Crna Gora, ističe on, ne da nije pred evropskim reformama nego je pred ozbiljnim tenzijama i potencijalnim sukobima.

„Mandić će na silu sprovoditi krađu na popisu. Pokušaće da iznutra uništi NATO državu zakonom o dvojnom državljanstvu dajući priliku Republici Srpskoj i Srbiji da glasaju na njenim izborima. Baš ko što je Vučić dozvolio Dodiku i Trivić da glasaju u Srbiji“, kaže Božović.

„Kao što Vučić ne priznaje suverenitet Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori isto tako Putin ne priznaje suverenitet Ukrajini. I naravno, odustajanje od evropskog puta će skupo kvalitetom života plaćati svi građani Crne Gore“, ističe Božović.

Antievropsko opredelenje vučićevske vlasti ne prati raspoloženje građana

Na pitanje šta sve može uraditi bivši DF sa 40 odsto po dubini, dok za godinu ne dobije i nekoliko resora u izvršnoj vlasti kako je predviđeno sporazumom, Božović odgovara – “pitajte Abazovića i Milatovića u kakvim su ličnim i poslovnim vezama sa Vučićem, pa će vam biti jasnije što su dali proruskim strankama u Crnoj Gori 40 odsto po dubini, ali i crnogorsko skretanje sa evropskog puta”.

On smatra i da aktuelno antievropsko i prorusko opredelenje vučićevske vlasti u Crnoj Gori ne prati stvarno raspoloženje građana, koje je i dalje većinski prozapadno i proevropsko.

litije

Foto: Youtube/Printscreen/RAMONDA PRODUCTION

 

 

„Taj jaz između očekivanja građana i opredeljenja režima je širok prostor za delovanje crnogorske opozicije, nevladinog sektora, slobodnih medija i svih onih koji će biti dio širokog fronta otpora Vučićevoj okupaciji Crne Gore“, poručuje Božović.

Valja zbiti redove, građanski otpor teroru mora biti konstantan

Božović se osvrnuo i na progon profesora sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

„Svi slobodni građani i građanke u Crnoj Gori treba da znaju da će neustavno i nezakonito ponašanje tužiteljke Šišević, u slučaju profesora Bobana Batrićevića, inspirisano strahom i korupcijom od strane crkve Srbije, zakucati i na njihova vrata“, upozorava Božović. Kako dodaje, ono što obećava i ohrabruje jeste solidarnost sa Batrićevićem koja se pokazala ovom prilikom u Crnoj Gori i u regionu.

„Valja zbiti redove i spremno sačekati narednu nepravdu, represiju i pritisak. Građanski otpor nasilju i teroru koji će Vučićevi ljudi u Crnoj Gori samo da pojačavaju, mora biti sistematičan, dobro organizovan i konstantan“, naglašava Božović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (24)

Loading
Мiraš

08.11.2023 22:43

Овај пукао свега ми,није Балши добро овакве глупости само полупани мозак може да изјави

popovic

09.11.2023 11:45

@Aleks - Ovaj Balsa je spreman za Laza Lazarevic zbog svojih izjava.

Dar

08.11.2023 23:18

Sto CG nije usla u EU dok je Mile vise decenija vladao.

zare

09.11.2023 11:46

@Dar - To ti Balsa ne moze da objasni nikako

Rista

08.11.2023 23:24

Nije problem sto je covek neuracunljiv, problem je sto mu se daje sloboda da govori javno ovakve nebuloze!

zare

09.11.2023 11:50

@Rista - Sta to vredi Bozovicu sti prica nebuloze kada ga niko ne slusa niti cita sta je izjavio.

zarko

09.11.2023 11:53

@Mia - Davnih dana je ovaj Balsa poludeo samo sto to niko nije primecivao.

Aca

08.11.2023 23:26

Strasno,sta se sve ovih dana nece naci u medijima

popovic

09.11.2023 11:55

@Aca - U zadnje vreme se u medijima mogu naci samo izjave propalih opozicionih politicara.

zare

09.11.2023 11:54

@Mira - Nikada Balsi nije ni bilo lako jer nije imao mozga.

Filip

09.11.2023 11:45

U ovoj tajkunskoj opoziciji stvarno ima ludih ljudi.

popov

09.11.2023 11:51

@Filip - Ovome je Balsi krivo stoo njega vise niko nece zbog ovakvih ispada.

Ana

09.11.2023 11:49

Koliko mozes biti bolestan da ovako nesto izjavis

Bilja

09.11.2023 11:49

Ovako nesto niko normalan nebi izjavio!

veljko

09.11.2023 11:56

Svaka budala dobije priliku da prica, ovaj ne zna ni sta prica ni sta radi.

tija

09.11.2023 12:00

Vi cete protiv Vucica i Putina a jedini priliv od turizma imate od Srba i Rusa?!