Pad aviona
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Među njima su bili ruski milioner Anatolij Evsjukov (65), njegova supruga Ana Evsjukova (64), Arkadij Gračev - bivši muž Ekaterine Agapove i šefice kompanije koja je bila vlasnik aviona, kao i četiri članova posade, navodi se u izveštajima.

Preduzetnik Anatolij Evsjukov i njegova supruga bili su u avionu Dasault Falkon 10, kada je nestao sa radara u blizini ruralne provincije Badakšan, na severoistoku Avganistana, u subotu, a sumnja se da su oni poginuli.

Vraćali se za Rusiju zbog infekcije

Kako prenose svetski mediji, Ana se ozbiljno razbolela na luksuznom odmoru na Tajlandu i trebalo je da se vrati u Rusiju na lečenje, jer je tamo razvila misterioznu infekciju koja je zahtevala lečenje respiratorom. Tada je njen muž iznajmio avion za medicinsku evakuaciju da bi je premestio iz bolnice u Pataji i odleteo nazad u Moskvu.

 

 

Njihovom sinu Vitaliju (41) nije bilo dozvoljeno da uđe u malo vozilo Hitne pomoći, jer je bio dozvoljen samo jedan putnik u pratnji. On je zbog toga leteo redovnim letom za Moskvu, a za užasnu nesreću u kojoj su mu stradali roditetlji, saznao je nakon što je sleteo.

U avionu bio i bivši muž vlasnice aviona

Još jedna žrtava, Arkadij Gračev, navodno je bivši muž Ekaterine Agapove, šefice kompanije koja je bila vlasnik aviona.

Veruje se da su oni među šest putnika, uključujući četiri člana posade, poginulih na nesrećnom Falcon 10.

Zacrtani let Hitne pomoći napustio je Tajland u subotu i napunio gorivo u Indiji, ali prema pisanju medija Šot u Rusiji, piloti su prijavili probleme sa motorima i gorivom dok su leteli iznad Avganistana.

Posada je u subotu u 19.05 po lokalnom vremenu obavestila kontrolu vazdušnog saobraćaja o problemu sa gorivom i pokušavala je da sleti u Tadžikistan na neplaniranom zaustavljanju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading