Zdravo i prirodno sredstvo: Tri načina za primenu aktivnog uglja
Foto: Shutterstock

Za medicinsku upotrebu, on se  uglavnom  pravi u kapsulama, tabletama ili prahu. Relativno je jeftin, bezbedan za upotrebu a može na jednostavan i prirodan način da reši dosta vaših problema. Evo nekoliko razloga da ga nabavite.

Izbelite zube sa ugljem

Zubi mogu da požute iz mnogo razloga – zbog načina ishrane ili loših navika kao što je pušenje.  Za blistav osmeh koji privlači pažnju i šarmira potrebni su vam beli zubi. Tretman izbeljivanja zuba možete odraditi u nekoj stomatološkoj ordinaciji, ali isto tako možete to probati da uradite sami kada imate medicinski ugalj kod kuće.

Potrebno je da pomešate prah aktivnog uglja sa pastom za zube i operete ih kao što to  obično  radite. 
Ukoliko želite sasvim prirodnu varijantu bez mogućih hemikalija u zubnoj pasti, dovoljno je da pomešate ugljeni prah sa malo vode. 

Dok  budete prali zube, scena u ogledalu vas može obeshrabriti. Istini za volju, stavljati nešto na crno na zube u nameri da ih izbelite deluje sasvim suludo. Ipak, ako radite ovo 2 puta nedeljno, vrlo brzo primetićete razliku u nijansi.

+Imajte na umu da boja vaših zuba zavisi i od debljine vaše zubne gleđi. Gde je ona bolje očuvana i deblja, rezultati će biti povoljniji.

Rešite se lošeg zadaha

Medicinski ugalj za zube ne mora da ima namenu samo da ih očisti. Nečistoće i bakterije  na zubima i u ustima nisu samo uzrok žutih zuba, već i lošeg zadaha. Istraživanja su pokazala da ugalj privlači na sebe bakterije, pa je pranje zuba na sa njim odličan način da se rešite lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama u ustima ili zubnim šupljinama.

Aktivni ugalj za stomak

Ako vas je zakačio stomačni virus ili ste se otrovali hranom pa ne znate kako zaustaviti proliv, ugalj  može biti pravo rešenje za vas. On će pokupiti štetne viruse i bakterije i izbacićete ih kroz stolicu.

On može da reši problem nadutosti stomaka i da ublaži gorušicu. Naime, neku hranu varimo zahvaljujući enzimima u stomaku, a neku zahvaljujući bakterijama koje su sastavni deo naše mikroflore. U ovu drugu grupu spadaju recimo neki ugljeni hidrati. Prilikom tog procesa varenja od trane bakterija, stvaraju se gasovi. Ukoliko vam je neki obrok teško pao i čini vam se ste naduli od njega, onda možete da uzmete malo medicinskog uglja koji će vrlo brzo doneti olakšanje.  

Da li vam se uzbruka nešto u stomaku kada ste nervozni i imate tremu?  Isprobajte ovaj lek i protiv nervoznog stomaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading