grejanje
Foto: Shutterstock

Organizacija nameštaja

Stručnjak  Voren Kinloh ističe da je važno voditi računa o postavci nameštaja u prostoriji kako bi se omogućio slobodan protok toplote. Grejno telo ne sme biti zaklonjeno komadima nameštaja, jer oni deluju kao barijera koja sprečava cirkulaciju tople vazduha. Stoga, važno je osigurati dovoljan razmak između radijatora i nameštaja kako bi toplota mogla efikasno da se širi prostorijom.

Borba protiv promaje


Promaja može biti veliki neprijatelj tokom zimskih meseci, dovodeći do gubitka toplote u domu. Važno je proveriti da li su prozori i vrata ispravno zatvoreni kako bi se sprečio ulazak hladnog vazduha. Takođe, postavljanje specijalizovanih jastuka ili urolanih peškira na dnu prozora može pomoći u smanjenju propuštanja toplote. Ukoliko je problem ozbiljniji, razmatranje investicije u nove prozore može biti dugoročno rešenje za očuvanje toplote u domu.

Ispravno podešen termostat

Podešavanje termostata igra ključnu ulogu u održavanju temperature u domu. Neispravno postavljen termostat može rezultirati nedovoljnim grejanjem prostorija. Preporučuje se provera i ponovno podešavanje termostata kako bi bio optimizovan za željenu temperaturu. Takođe, razmatranje ulaganja u pametni termostat može omogućiti precizniju kontrolu temperature u domu.

Uz primenu ovih saveta, možete efikasno održati toplotu u svom domu tokom hladnih zimskih dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading