TO JE MOJA TETKA DOLI Posmrtni ostaci identifikovani posle 45 godina (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

U sredu je državna policija Nevade objavila da je napredak u DNK testiranju konačno doveo do identifikacije ženske osobe. Reč je o Florens Čarlston, iz Klivlenda u Ohaju, u kasnim 60-im koja se preselila u Portland u Oregonu, neposredno pre svoje smrti.

Još uvek je misterija kako je Florens umrla i sahranjena u plitkom grobu 860 kilometara od svog novog doma.

Policija je  u saopštenju za javnost navela da je došlo do podudaranja uzoraka DNK i da je istraga o smrti Florens u toku.

Dajana Ligit, jedna od retkih preživelih rođaka Florens Čarlston rekla je da je imala oko 18 godina kada je od oca saznala da je njena tetka otišla na severozapad sa novim dečkom negde početkom 1970-ih. Prošle su decenije a porodica više nije čula za nju.

Ona kaže za AP da je godinama razmišljala o svojoj tetki koju je zvala Doli, prenosi CBSNews.

"Da li je bila srećna ili ne? Da li je na sigurnom? Sva ova pitanja sam imala, a ispostavilo se da je mrtva", pitala se Dajana.

Posmrtni ostaci Florens Čarlston pronađeni su u oktobru 1978. u malom gradu Imlai u Nevadi, oko dva sata vožnje severno od Rena. Osim tela, unutar torbe za odeću, policajci su pronašli i neke komade ženske odeće.

Uzrok smrti još uvek nije poznat

Obdukcija je otkrila da posmrtni ostaci u fazi raspada verovatno pripadaju ženi srednjih godina, ali nije utvrđen uzrok smrti, saopštila je policija.

Prema Dajaninim rečima, njena tetka je imala oko 68 godina u vreme smrti.

 

 

Slučaj je kasnije unet u Nacionalni registar za nestala i neidentifikovana lica, zajedno sa prikazom lika žene kako su detektivi verovali da je izgledala u trenutku smrti.

Prema tim podacima, žena je imala kestenjastu kosu, visoka oko 165 centimetara. Pretpostavljalo se i da je levoruka. Među garderobom nađenom sa njenim ostacima bili su tamnozeleni džemper, pantalone iste boje i ružičasti džemper dugih rukava.

Stručnjaci laboratorije koja je pomogla u zatvaranju bezbroj drugih starih nerešenih slučajeva širom zemlje, saopštili su da su koristili DNK uzorak uzet iz posmrtnih ostataka "da razviju sveobuhvatan DNK profil neidentifikovane žene“, što je dovelo istražitelje do dve Florensine nećake koje još uvek žive u Ohaju.

Dajana Ligit je o tome obaveštena u aprilu a policija je posle više od 40 godina u oktobru 2022. godine ponovo pokrenula istragu. Detektiv koji je nazvao Dajanu rekao je da želi da razgovara o posmrtnim ostacima starih 45 godina.

"Pronašli ste moju tetku Doli?", pitala je Dajana. Ubrzo potom urađena je DNK analiza preminule Florens i njenih živih rođaka.

Dajana ima sada skoro isto godina koliko je i Florens imala kada je nastradala i nada se da će poživeti dovoljno dugo da sazna kako i zašto je njena tetka Doli ubijena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading