CRNO NEBO NA UKRAJINOM Zvanično se oglasio Zelenski
Foto: EPA/Alo! Ilustracija/EPA

- Tokom noći bilo je više od 60 napada dronovima Šahed i 90 projektilima raznih tipova. Svet jasno vidi mete ruskih terorista: elektrane i mrežu za snabdevanje električnom energijom, hidroelektrane, obične stambene zgrade, čak i trolejbuse. Rusija se bori protiv života običnih ljudi - napisao je Zelenski i dodao da nadležne službe već rade u svim gradovima koji su bili mete napada, prenosi Ukrinform.

Ukrajinski lider je poručio da niko neće ostati bez pomoći, kao i da je u toku uspostavljanje snabdevanja električnom energijom.

- Harkov, Zaporožje, Sumi, Poltava, Dnjepropetrovsk, Odesa, Hmeljnicki, Vinica, Frankovska oblast, svuda su u toku aktivnosti nadležnh službi. Ruske rakete ne kasne kao paketi pomoći našoj državi. Šahedi nisu neodlučni, kao neki političari - istakao je Zelenski.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko objavio je danas na svom Telegram kanalu da su u ruskom napadu na Hmeljnicki poginule dve osobe, a najmanje osam je povređeno.

Prema rečima komandanta ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuka, ukrajinska PVO uništila je 55 ruskih dronova Šahed i 37 projektila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading