Barencburg
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Otvorene su prijave za rad u poznatoj "pošti pingvina" na Antarktiku. Uspešni kandidati treba da budu „samomotivisani“, „empatični“ i dobro da se tuširaju jednom u dve nedelje.

Prodavnica u Port Lokroju je najjužnija pošta na svetu i često miriše na izmet pingvina. Svake godine, Fond za nasleđe Antarktika je preplavljen prijavama za posao. Ove godine u ponudi su tri pozicije i otvorene su samo za stanovnike Velike Britanije.

Pored obrade do 80.000 pisama i razglednica godišnje, osoblje mora da vodi radnju i da ugosti oko 18.000 putnika na krstarenju koji svrate.

Jedna kandidatkinja, menadžerka dobrotvorne organizacije Kejti Šo u Mančesteru, toliko želi da ide da je istetovirala geografski tačnu mapu Antarktika na jednoj nozi i portret istraživača Ernesta Šekletona na drugoj.

Menadžer dobrotvorne organizacije Kejti Šo istetovirala je istraživača Antarktika Ernesta Šekltona na butinu. 

„Odrasla sam želeći da budem morski biolog koji radi na Antarktiku“, rekla je gospođa Šo.

Pingvini

Shutterstock

 

„Akademski, to nije išlo, ali uvek sam smatrala divlje životinje, pejzaž i istraživanje tamo fascinantnim. Kejti Šo je istetovirala geografski tačnu mapu Antarktika na svojoj nozi.

 „Kontinent je toliko važan za životnu sredinu i oseća se kao mesto koje još nismo potpuno upropastili. '' kaže Kejti. 

Uspešni kandidati moraju da imaju niz veština. Zaposleni moraju da sortiraju poštu, prodaju marke, čuvaju zgrade i vode prodavnicu poklona. Moraće da podnesu osnovne uslove za život i da budu zadovoljni sopstvenom kompanijom.

Obrazac za prijavu upozorava ljude na higijenu: „Na ostrvu nemamo tekuću vodu, tako da su objekti za pranje veoma jednostavni. Voda se sakuplja u kantama sa brodova za posetu.

„U Port Lokroju nema tuševa, tako da se od osoblja očekuje da mogu udobno živeti sa ovim ograničenim kapacitetima za pranje, ali i dalje održavati visok nivo higijene.

Brodovi koji posećuju nudiće tuševe otprilike jednom nedeljno, ali kada su vremenski uslovi loši, mogli biste da prođete do dve nedelje bez posetilaca ili tuširanja.

Osoblje takođe treba da prebroji oko 1.500 gento pingvina koji žive u koloniji u Port Lokroju.

Odmor na Antarktiku je skup. Gospođa Šo procenjuje da bi odlazak na dvonedeljno krstarenje regionom koštao više od njene godišnje otplate hipoteke.

Takođe postoji zabrinutost da rastuća turistička industrija Antarktika šteti delikatnom ekosistemu. Antarktički turisti čak uzrokuju da vrste pingvina menjaju svoje reproduktivno i društveno ponašanje, prema Međunarodnoj uniji za zaštitu prirode. To čini poziciju pošte još privlačnijom za kandidate.

„Postoje samo tri načina na koja zaista možete posetiti Antarktik; rad na istraživačkoj bazi, elitni turizam ili prijavljivanje za poštu“, rekla je gospođa Šo.

Prijave se zatvaraju 18. marta za sezonu koja počinje od novembra i završava se u martu 2025.

 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading