LESKOVAČKA SPORTSKA LEGENDA Žika Marković ponovo zlatno zasijao!
Alo

Leskovačka sportska legenda i preduzetnik Živorad Žika Marković nastavio je svoj zlatni niz i 10. decembra ove godine. U Rusiji se u disciplini benč pres, u master kategoriji, okitio novom zlatnom medaljom.

Marković je na velikom novogodišnjem turniru u kome je učestvovalo preko 600 takmičara rutinski u benču podigao preko 135kg u kategoriji do 90kg i ruskom klubu, za koji se takmičio, doneo prvo mesto.

Srpski višestruki državni i evropski šampion u oktobru je dobio poziv od ruskog selektora da brani boje te zemlje. Marković je prihvatio i u novembru se okitio sa dve zlatne svetske medalje. On je  podigao 150 kilograma u EQ, a zatim i 135 kilograma u disciplini RAW i time pokazao da Srbija ima čime da se ponosi.

LESKOVAČKA SPORTSKA LEGENDA Žika Marković ponovo zlatno zasijao!

Alo

 

Žika za Alo! Objašnjava da je tajna njegovog uspeha leži u disciplini i talentu:

- Mladim sprtistima a sportista sam ceo život, trenirao sam džudo, boks.... bi poručio da budu istrajni i uporni. Srbija je zemlja prepuna talenata, ali sam talenat nije dovoljan da se postigne cilj. Potrebno je dosta da se trenira, bude uporan i sve ostalo dođe malo kasnije. 80 posto je rad i odricanje, odnosno jaka disciplina, a ostatak je talenat. Zato draga deco, sportisti, verujte u sebe, klonite se ulice i bacite na sport. Kroz sport pokazujete ko ste i od čega ste napravljeni. Poenta bavljenja sportom je jačanje tela i duha i sticanje obrazovanja, jer jedno bez drugog ne ide. Ko se bavi sportom njemu se pride otvaraju i nova vrata u životnim poglavljima koja donose benefite - istakao je Žika Marković, leskovačka legenda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading