TRI DANA DO SPEKTAKLA Da li znate padel pravila i kako se ovaj brzi sport igra?
Alo/Dejan Briza

Subota i nedelja su dani rezervisani za padel... Očekuje nas spektkal, a da li vi znate kako se uopšte igra padel?

Padel se boduje kao tenis, svaki poen boduje sa sa 15, 30 ili 40. Igra se u dva seta po šest gemova. Ukoliko je rezultat 6:6, onda se pristupa taj-brejku. Sve je identično kao u "belom sportu" tako da tu "nema zime".

Servis se, takođe, ne razlikuje u odnosu na tenis. Igrač koji je na servisu šalje lopticu dijagonalno od sebe i ima dva pokušaja da pogodi polje. Ukoliko to ne uspe iz dva pokušaja, protivnički tim dobija poen (0:15). Dakle, kao u tenisu.

Razlika je ta što loptica sme da pogodi u mrežu, pa u polje. Ne postoji takozvani "nec", ali ukoliko loptica pogodi u polje, pa u zid (staklo) to je aut. Jedino što je bitno tokom igre je da lopticu pošaljete u protivničko polje, te da ona bar jednom odskoči, kako bi udarac bio ispravan.

SPREMA SE SPEKTAKL Za sve igrače i ljubitelje padela u Srbiji – vesti ne mogu biti bolje!

Bitno je da loptica, pre svega, prvo udari u protivničko polje, pa onda nesmetano može da se odbija od zid (staklo), nikako ne smete odigrati svoj potez tako što je prvo pošaljete da se odbije od zid. To je automatski aut i poen za protivnike.

Naravno, jasno je da ukoliko loptica dva puta udari u protivničko polje ili rivali ne uspeju da je vrate u vaš deo terena, automatski ste dobili poen. Kako postoje vrata na određenim sa obe strane terena, igrači mogu izaći i van igrališta kako bi izveli svoj udarac, što dodatno daje na zanimljivosti i uzudljivosti padela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading