MUP: Gde sve možemo samo s ličnom kartom
Foto: RINA

Prema obaveštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, maloletna lica starija od 10 godina koja imaju pravo na ličnu kartu s njom mogu ući i boraviti u Republici Albaniji. Državljanima Republike Srbije koji nameravaju da u Albaniju putuju preko južne srpske pokrajine Kosova i Metohije za prelazak administrativnih linija je potrebna važeća lična karta, a to pravilo važi i za maloletnike koji poseduju ovu ispravu. Deci koja nemaju još lične karte za prelazak administrativnih linija i putovanje preko KiM potreban je Izvod iz matične knjige rođenih na koji je neophodno zalepiti ili zaheftati fotografiju deteta, a za ulazak u Albaniju ipak im je potreban i pasoš.

Srpski državljani mogu ulaziti na teritoriju Bosne i Hercegovine bez vize, sa ličnom kartom ili putnom ispravom, preko svih graničnih prelaza otvorenim za međunarodni saobraćaj i u njoj boraviti do 90 dana od dana ulaska. Maloletna lica su obavezna da putuju sa pasošem.

Državljani Republike Srbije mogu ulaziti u Severnu Makedoniju sa važećom biometrijskom ličnom kartom. U Crnu Goru državljani Srbije mogu ulaziti i u njoj boraviti do 90 dana sa važećom putnom ispravom, a do 30 dana sa važećom ličnom kartom. Od 1. januara 2020. godine maloletni državljani Srbije i Crne Gore državnu granicu mogu da prelaze samo uz važeći pasoš ili ličnu kartu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading