Pucnjava u Las Vegasu
Foto: EPA/ALLISON DINNER, ilustracija

Naime, Eliša Robinson i Džodi Kolvin, zajedno sa tinejdžerom (17) čije ime ne može da se navede, radile su zajedno na kidnapovanju i odvođenju žrtve u bungalov gde su je mučile i seksualno zlostavljale.

Devojka (21) je više puta bila seksualno zlostavljana, terana da jede izmet i polivana je izbeljivačem i ključalom vodom u blizini Noriča u Norfolku, navodi se u saopštenju suda.

Ohrabrivao devojke da žrtvi nanesu što više bola

Iako tinejdžer čije ime se ne navodi, nije povredio žrtvu, sud je rekao da je on namerno ohrabrivao devojke da žrtvi nanose "što je više moguće bola".

Osuđujući ih na krunskom sudu u Norviču, sudija Endrju Šo opisao je šestočasovno mučenje žrtve kao "strašan, zastrašujući i užasan napad". On je dodao da je izuzetno ranjiva žrtva, koja ima teškoće u učenju, posle psihičkog mučenaja trpela ozbiljne fizičke posledice.

Devojke osuđene na po 12 godina zatvora

Dve devojke su osuđene na po 12 godina i devet meseci zatvora, dok je 17-godišnjem momku, koji je tada imao 16 godina, određen šestogodišnji pritvor.

Sud u Norviču je naveo je da su žene bile na kokainu i ohrabrivale su jedna drugu u porukama koje su razmenjivale, da nanose sve ekstremnija dela žrtvi. One su razmenile poruke u kojima su razgovarale o "izbijanju zuba" i "vezivanju za stolicu i prebijanju".

Među ostalim porukama koje su napadači razmenjiavli je i jedna koja kaže da bi bilo "zabavno" da je puste, a zatim da je pronađu i dalje tuku. Takođe su se rugali žrtvi, govoreći da se "lako izvukla" i da su hteli da nabave kiselinu da je poliju.

Snimale kako muče žrtvu

Na snimku koji je prikazan na sudu, vide se devojke koje su snimale jedna drugu telefonima dok su mučile 21-godišnjakinju.

Sudija Šo je to nazvao "užasom", i svima koji su se u tom trenutku nalazili u sudnici i koji su odgledali snimak, rekao je da žrtva bila "apsolutno prestravljena". On je opisao ovaj slučaj kao "najozbiljniji i najneprijatnij sa kojim se ikada susreo u karijeri".

Kako je sud naveo, sumnja se da su devojke i tinejdžer namerno ciljali žrtvu zbog njenog prijateljstva sa jednom 15-godišnjakinjom.

Naime, devojka (21) se dogovorila da se sastane sa prijateljicom (15) u bioskopu u Noriču uveče 6. februara prošle godine, saopštio je sud. Međutim, bila je naterana da uđe u auto i odvezena je do kuće Džodi Kolvin u Mulbartonu, blizu Noriča.

Šest sati je seksualno zlostavljali, sekli i tukli

Tokom narednih šest i po sati udarana je šakama, nogama, sečena i nasilno seksualno zlostavljana flašom piva, rečeno je na sudu.

Kolvin i Robinson su je na kraju "izvele iz kuće" uz pretnju bejzbol palice u 5.30 ujutro, i zapretili da će joj ubiti majku, brata i psa ako prijavi napad.

Sudu je rečeno da su druga mala deca bila na imanju u to vreme.

- Zaista se borim da shvatim kako jedno ljudsko biće može da se ponaša prema drugom ljudskom biću na način na koji sam ja tretirana, i dalje se pitam zašto se ovo baš meni dogodilo - rekla je žrtva u izjavi pred sudom.

Kako je žrtva objasnila, ona sada ima probleme sa spavanjem, jer kad god legne proživljava momente mučenja

"Čim zaspim probudim se prestravljena"

- Jedva mogu da zaspim, jer čim zažmurim, nastavljam da proživljavam celu stvar, a ako zaspim, budim se prestravljen od noćnih mora koje se ponavljaju. Posledice napada i šteta koja je nanesena meni i mojoj porodici trajaće zauvek. Ništa više neće biti isto - rekla je devojka (21) na sudu.

Sudija Šo je takođe pohvalio postupke lokalnog para koji se brinuo o žrtvi nakon što je potražila pomoć u obližnjoj kući. Preporučio je da dobiju nagradu od 500 funti od visokog šerifa Noriča.

- Ovo je bio užasan, proračunat i okrutan napad koji je trajao nekoliko sati. Troje optuženih su je izložili izuzetno traumatičnom događaju i niko od nas ne može da zamisli koliko je to iskustvo zaista bilo strašno za nju. - rekao je nakon saslušanja detektiv Tom Kol iz policije Norfolka, koji je vodio istragu.

Obe devojke - koje su priznale krivicu - pokazale su kajanje, rekao je sudija.

Kolvin i Robinson iz Attleboroua, Norfolk, priznale su napad penetracijom, navodeći osobu da se upusti u seksualnu aktivnost bez pristanka i nanošenje teških telesnih povreda. Tinejdžer (17) je takođe proglašen krivim za napad penetracijom i navođenje osobe da se upusti u seksualnu aktivnost bez pristanka.

Sudija Šo mu je rekao da je, iako je bio mlad i nije aktivno povredio žrtvu, učestvovao je u planu da "zarobi žrtvu i podstakne da joj se nanese što više bola".

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading