zlostavljanje dece
Foto: Alo/Profimedia

Protiv P.B. (43) Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog zbog sumnje da je izvršila dva krivična dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica na taj način što je u periodu od 2018. pa do kraja 2021. godine, kao roditelj, grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, zapustila svoje dve maloletne kćeri, rođene 2008. i 2011. godine.

"Bila je dužna da se stara o ćerkama, nije vodila računa i nije brinula o njima, nije ih negovala već je dozvolila da iste žive u nehigijenskim uslovima, nisu nastavile započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a one su često boravile na ulici i bile izložene opasnosti. Pored napred navedenog, okrivljena nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od strane ćerke", rečeno je iz Trećeg OJT, a prenosi Telegraf.

Protiv A.S. emotivnog partnera okrivljene vodi se postupak pred Višim sudom u Beogradu. U odnosu na okrivljenu od strane Osnovnog suda u Pančevu doneta presuda 2022. godine kojom je ista potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obe maloletne oštećene. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenu oglasi krivom te je osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading