SINAN SAKIĆ SPAS TRAŽIO U BUDIZMU Pevač imao duhovnog vođu, ali su poroci ipak bili jači
Blic

Legendarni Sinan Sakić važi za najpopularnijeg folk pevača svih vremena sa najviše prodatih ploča. Njegov život obeleželi su hitovi na koje i danas fanovi 'seku vene' ali i sklonost ka porocima, svađe s kolegama, kao i činjenica da je među privima od javnih ličnosti koji je rođen kao musliman, ali je vremenom pronašao mir u budizmu. 

Naime iako rođen kao musliman, Sinan je među prvima pronašao duhovni mir u budizmu. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je budizam veoma zainteresovao.Čak je u to vreme bilo reči da je uz pomoć duhovnog vođe Sinan tada na neko vreme batalio poroke i okrenuo se zdravijem načinu života, međutim, nastupi, noćni život i pesme koje su ga i lično određivale učinili su svoje, pa se Sinan ubrzo vratio starim navikama koje su, nažalost, doprinele da legendarni folker izgubi bitku sa bolešću.

Podsetimo, u maju 2018. godine trebalo je da obavi transplantaciju jetre na klinici u Padovi (Italija), međutim stanje mu se iznenada pogoršalo, te je 1. juna 2018. godine preminuo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading