PROMENILA JE PROFESIJU Mile Kitić otkrio dugo čuvanu tajnu, evo zašto Marta Savić više ne snima pesme
Foto: Alo/ilustracija

U poslednjih nekoliko godina tekstove za Miletove pesme piše njegova supruga Marta Savić, a pevač priznaje da mu se ne svidi sve što ona uradi.

-Kako je prestala da peva, počela je da piše i mene je iznenadila, Marina Tucaković je bila povod za to. One su bile prijateljice, Marina je meni mnogo pesama pisala, onda su počele zajedno da rade. Čak se i Marina iznenadila kada je Marta dodala i menjala neke delove pesama ili oduzela. Piše solidno, nekad mi se ne sviđa šta napiše, ali neka radi, ima par uspešnih pesama – kaže Mile i dodaje da svaki autor teksta mora dobro da poznaje pevača:

-Mislim da ima i toga sto posto, opet se vraćam na pokojnu Marinu, ona je prvo tebe morala da upozna kao čoveka, da priča sa tobom, da popijete rakiju, ona te otvori i vidi šta bi ti najbolje izneo.

Mile se nakon toga osvrnuo na period koji je proveo u čuvenoj petorci „Južnog vetra“ i otkrio da je to njegov početni temelj za sve što je do sada uradio u poslu.

-Ja sam pre toga dva puta pobedio na festivalu Ilidža, imao sam bend najbolji, radili smo po najboljim lokalima, ali sam bio kafanski pevač, nisam imao pesama i hitova. Kada sam počeo sa „Južnim vertrom“, od prve pesme zaređao sam sedam, osam ploča sve hitove. To je najbolji period i moj temelj, sve ovo što sada radim je kao nadgradnja. Vežu me najlepše uspomene i za zajedničke turneje, druženje nije bilo ljubomore, nas petoro je bilo kao familija – dodaje Mile.

Kako je iza njega pedeset godina uspešne muzičke karijere, pevač za kraj razgovora otkriva da li bi nešto promenio da sada može da se vrati na početak.

-Bilo je malo naporno, nije sve baš lako kao što izgleda. Stalno si pod nekim stresom, putovanja, dogovori. Ne bi menjao ništa, bio bih nezadovoljan ako bih tražio nešto više od ovoga što imam- zaključio je on za Grand.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading