Kašnjenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock
Polemika o dužini radnog vremena

Printscreen/Iks

 

Naučnici koji su se bavili ovim fenomenom, došli su do zaključka da radna nedelja treba, ipak, da traje nešto kraće. Istraživanje koje je sproveo Australijski nacionalni univerzitet, ukazuje na to da je idealna radna nedelja duga 39 sati.

Ovo znači da je čovek u stanju da radi između 6 i po i nešto manje od 8 sati dnevno, zavvisno od toga da li radi 5 ili 6 dana. Studije pokazuju da previše rada može da izazove čak i fizički bol i depresiju, osim umora koji je sasvim logičan. 

Čini se da se sa tim slažu i korisnici društvene mreže Iks koji su se uključili u polemiku o tome koliko radni dan treba da traje.

"Da li mislite da je radno vreme od osam sati dnevno previše?", glasilo je pitanje na koje su odgovarali korisnici Iksa.  

"Da, apsolutno. Sada se mnoge stvari obavljaju brže i efikasnije i nema potrebe za osmočasovnim radnim vremenom", jedan je od odgovora. 

"Moja drugarica radi u IT. Tu je besmisleno sedeti osam sati, ona kaže da radi aktivno pet-šest sati i da ostatak provede sedeći za kompjuterom da bi se videlo da kao da radi", još jedan je od komentara. 

"Šest sati i četiri dana u sedmici, puna kapa za radnika. Problem je što je naša svest još jako daleko od toga", još jedan je od komenatar.

"Ja radim šest sati i to mi je previše", glasio je komentar koji je nasmejao mnoge.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading