predsjednik demokrata
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

On je istakao da su dali saglasnost Milatoviću da poveri mandat za sastav nove vlade Milojku Spajiću. U ovoj partiji očekuju da će on u narednom periodu naći zajedički jezik sa drugim koalicionim partnerima.

“Postupamo konsturuktivno i pozitivno. Kad razgovaramo o državnoj vlasti Demokrate su razumele ono što je predstavio mandatar i razloge koji su ga motivisali. On je to predložio, mi smo to prihvatili. Kandidat za mandatara vodi proces i kad bude mislio da treba on će vas informisati o svemu. Ja sam rekao da ću ja uvek pomoći procesu i dopustiću onome ko vodi proces da izađe sa podacima i podeli. Prihvatili smo ono što nam je ponuđeno “, poručio je Bečić odgovarajući na pitanje da li mu je ponuđeno mesto predsednika Skupštine.

Mandatar će, kako je dodao, reći šta je Demokratama ponuđeno kad bude smatrao da je zaokružio proces. 

” Ne želim da govorim u bilo čije ime i da odmažem procesu. Mi imamo dogovor. Ja sam rekao da ovo ne doživljavam kao pijacu i trgovinu, ovo doživljavam kao dijalog između partnera. Mi smo se dogovorili i držimo se dogovora. Najteža uloga je uloga kandidata za mandara. Nismo ni jedan proces doživljavali kao trgovinu. Razgovarali smo, dobili ponudu i prihvatili ponudu kandidata za mandatara”, dodao je on.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je nastavio konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore. On se danas sastao sa predstavnicima Demokrata u devet sati.

Sastanak sa Bošnjačkom strankom u 11.30 i Demokratskom narodnom partijom u 14.00 časova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading