Lindsi Par Griton
Foto: Alo/Instagram

Dok je bila u 36-toj nedelji trudnoće, Lindsi je na svojoj dojci napipala neku kvržicu, bila je zabrinuta i otišla je na pregled kod ginekologa. Nakon pregleda, ginekolog joj je rekao da hitno ode na ultrazvuk dojke, tako je i bilo, a nedelju dana kasnije, došli su i rezultati!, piše Blic.

Kada su joj saopštili da je u četvrtom stadijumu raka dojke, ceo život joj je prošao pred očima, jer, ona je ipak na svet trebala da donese drugo dete, a ova bolest ima izgleda da promeni ceo njen život.

- Išla sam kod ginekologa, uverena da je začepljen neki kanal ili da je to neka vrsta mastitisa, prisećala se Lindsi. Lekari u prvi mah nisu posumnjali na rak, no insistirala sam da se obavi i ultrazvuk. Da nije bilo tako, danas možda ne bi bila živa- prenosi Pipl.

-Bukvalno sam spasila svoj život time što sam insistirala da se obavi ultrazvuk dojke - kaže Lindsi, a samo nekoliko dana kasnije je na tom pregledu saznala da postoji velika sumnja na to da ima rak.

-Bila sam preplašena, bilo je to jako emotivno vreme za mene jer sam bila trudna i očekivala sam svoju drugu ćerku, a pre nje sam imala spontani pobačaj. Radovala sam se toj bebi - ispričala je ona.

Nedugo nakon tog pregleda, obavila je i biopsiju kvržice i saznala da ima "ozbiljno agresivnu vrstu raka dojke", iako u to vreme nisu sa sigurnošću znali da li se proširio.

- Znalo se da je to vrlo agresivan rak, da imam dva tumora i puno zahvaćenih limfnih čvorova ispod pazuha – priča. Dodaje kako su svi oko nje bili shrvani i nisu mogli da veruju jer ne postoji istorija raka dojke u porodici ni sa jedne strane – ni sa majčine, ni sa očeve. Bio je to šok.

Sledeće nedelje kon Lindsi je induciran porođaj u 37. nedelji trudnoće, jer je lečenje morala da započne što pre.

-Odmah po induciranju porođaja sam počela mnogo da krvarim. Izbacivala sam velike krvne ugruške i doktori su bili jako zabrinuti. Konstantno su stavljali peškire ispod mene jer sam gubila toliko krvi i nisu znali da li će morati da me pošalju na hitan carski rez ili ne. Rekla sam da ne želim carski rez jer bi to odložilo hemoterapiju, posle operacije bih morala da se oporavljam, a želela sam brz oporavak kako bih mogla što pre da počnem sa lečenjem- ispričala je ova majka.

Otkucaji srca se smanjuju, a porađa se

Lekari su uspeli da izvuku bebu nekako, ali njeni otkucaji srca su počeli da se smanjuju, to je bila borba za život, međutim, nekako su uspeli da je povrate.

-Ipak, nakon što sam se porodila, ono obilno krvarenje je nekim čudom prestalo. Bila sam na PET skeniranju odmah nakon toga i rekli su mi da imam još šest meseci života- navela je Lindsi. Rak se do tad već proširio, a imala je i više od deset tumora na jetri.

Nakon toga je na svake tri nedelje dolazila u bolnicu na infuziju, gde je morala da sedi tri sata kako bi dobila tri leka, uključujući i lekove za hemoterapiju i imunoterapiju. Bilo joj je jako teško u tom momentu, ne samo zbog jakih terapija, već i zbog toga što je bila odvojena od svoje dece.

"Pisala sam pisma deci, pomirila sam se sa tim da je ovo možda kraj"

- Srećom, imala sam puno pomoći. Moj suprug radi od kuće, pa je puno pomagao, a bili su tu i moji i njegovi roditelji – priča Lindsi. Kaže da je tokom šest meseci koliko je trajalo lečenje bila srećna što i dalje može da provodi vreme sa svojom porodicom i osećala je da još više uživa u svakom trenutku, uverena da joj ne preostaje puno vremena.

- Uživala sam u svakoj sekundi, pokušavala sam da upijem svaki trenutak u kojem smo zajedno. Napravila sam spomenar, pisala pisma svojoj deci, napravila video, sve. Pokušavala sam da učinim sve što sam mogla da im nešto ostavim za uspomenu, priča.

No, negde na pola njenog plana lečenja ponovo je uradila testove koji su pokazali da se njeni tumori smanjuju.

- Bili smo svesni toga da je to velika stvar. Jedino nismo znali koliko dugo će tretman da deluje. A onda, na kraju hemoterapije, nismo to očekivali, ali – sve je nestalo! Sken mog tela pokazao je da više nema tumora! Bili smo presrećni, iako to niko nije mgao da poveruje u to. Bilo je stvarno ludo i nadrealno – priča Lindsi.

Nakon toga je obavila lumpektomiju, kako bi joj uklonili područje gde je prvobitno bio tumor i izvadili veliki broj limfnih čvorova. To je poslato na patologiju da se vidi da li ima još nekih ćelija raka koje su ostale i pokazalo se da nema.

Lekari se šokirali, jer se odjednom desilo čudo!

- Moj doktor je još uvek potpuno šokiran jer sam još u remisiji. Još uvek dobijam imunoterapiju i nastaviću sa testovima na svakih šest meseci, no dogodilo3 se čudo – priča. Godinu i po nakon prve dijagnoze, Lindsi Griton kaže da se oseća odlično, čak i bolje nego ranije, dok se sve ovo još nije dogodilo.

Kaže da nastoji da živi u trenutku, a ne u prošlosti pa u zadnje vreme slavi važne događaje u njenoj porodici: Svoj 30. rođendan i prvi rođendan ćerke Savane.

- Nerealno je, jer nisam mislila da ću biti ovde. Stoga je svaki trenutak jednostavno neverovatan – priča majka i dodaje kako je zaključila da je važno da podeli svoju priču sa ljudima, zbog čega je objavila nekoliko video priloga na TikToku.

- Htela sam da podignem svest ljudi o raku dojke. Svi misle da se rak dojke javlja nakon 40. godine. Ne razmišljamo uopšte o tome da se događa i u 20-ima, kaže ona. Ludo je, dodaje, jer je svoje prve video priloge napravila kad joj je postavljena dijagnoza. Prvi video je objavila na TikToku, u nadi da će njena deca jednog dana to da pogledaju.

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar Nikola Selaković dočekao Srbe koji su sleteli iz Tel Aviva! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryoupage #viral #izrael #telaviv #israel ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading