Suzana Vasiljevic
Foto: Alo/Alo

Vasiljević se tim povodom obratila na panelu.

- Zahvaljujem Nјegovom Visočanstvu šeiku Mansuru bin Zajedu Al Nahjanu, kao i svima koji su odigrali klјučnu ulogu u organizaciji ovog reputabilnog medijskog kongresa. Čast mi je da danas budem ovde i da učestvujem u diskusiji o ovoj izuzetno važnoj temi, koja je postavljena u pravom trenutku.

• Globalna priroda klimatskih promena zahteva međunarodnu saradnju, razmenu znanja i uzajamnu podršku. Upravo na ovakvim forumima imamo priliku da zajedno razgovaramo o strategijama, uspešnim primerima, ali i izazovima, kako bismo mogli da doprinesemo sveobuhvatnijem komunikacijskom odgovoru na ovu krizu.

Suzana Vasiljevic

Alo

 

• Srbija, baš kao ni Ujedinjeni Arapski Emirati, nije imuna na posledice klimatskih promena. Suočavamo se sa izazovima poput ekstremnih vremenskih prilika, sve višim temperaturama i poremećajima regularnih tokova u polјoprivredi.

Vlade ne mogu da se bave klimatskim promenama same za sebe – da bi postigle pravi uspeh, potrebna im je podrška građana.

• Kao stručnjaci za komunikacije, svesni smo toga da ovde nisu u pitanju samo akcije ili aktivnosti kao takve, već da se radi o tome koliko dobro se one prenose našim građanima.

• U ovom kontekstu, svaka vlada ima dvostruku odgovornost: jedna je da sprovede promene, a druga da obezbedi da ljudi te promene razumeju i prihvate. U suštini, efikasnost akcija svake vlade povezana je sa time koliko je njena komunikacija efektna.

Suzana Vasiljevic

Alo

 

Uvereni smo da odgovorna vlast podrazumeva da građani ne treba samo da razumeju i podržavaju rešenja koja sprovodimo, već i da žele da budu njihov deo.

• Tokom proteklih nekoliko godina, trudili smo se da edukujemo građane o inicijativama u oblasti klimatskih promena iz dva razloga: 1) da podignemo svest o ovom pitanju i 2) da pojačamo angažman građana.

• Iako je u pitanju spor proces koji zahteva dosledno slanje poruka i stalne napore kako bi se ostvario realni napredak, pronašli smo određene alate koji su bili posebno uspešni i koji su doprli do građana širom Srbije.

 

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading