Advokat
Foto: Printscreen/Printscreen/ TikTok

 Čovek koji se predstavljao pod imenom Brajan Mvenda optužen je da je prevarant koji je ukrao identitet pravog advokata po imenu Brajan Mvenda, prenosi BBC.

Lažni advokat" je dobio svih 26 svojih slučajeva na raznim kenijskim sudovima uprkos tome što nije imao nikakvu pravnu obuku, navode lokalni mediji.


On je uhapšen nakon što je njegov slučaj izazvao negodovanje javnosti i ogranak je dobio mnogo pritužbi. Navodno je pristupio portalu društva i menjao podatke o nalogu čoveka sa istim imenom, pre nego što je postavio sopstvenu sliku i tvrdio da je obučen za pravo.

Pravi' Brajan kontaktirao je organe nakon što nije mogao da pristupi svom nalogu i shvatio da su neki detalji promenjeni.

Dok je slučaj izazvao negodovanje velikog dela javnosti, posebno među pravnim zvaničnicima, drugi su smatrali da je „lažni advokat“ impresivan. Kenijska Centralna organizacija sindikata (COTU) rekla je za Bi-Bi-Si da je on bio "briljantan mladi um" koji je to uspeo "bez tradicionalnih kvalifikacija". Još jedan od njegovih pristalica je Majk Sonko, kontroverzni bivši guverner Najrobija.
Čovek pored gospodina Sonka je rekao: „Želeo bih da prenesem svoju zahvalnost ljudima koji me podržavaju i mole se za mene... s vremenom ću uspeti da otklonim ovaj nesporazum. „Takođe ću moći da dam svoju nevinost i da pružim stvarni kontekst.“ G. Sonko, koji se tokom svoje političke karijere suočio sa optužbama za trgovinu drogom i pranje novca, napisao je u tvitu da će navodni gospodin Mvenda otići u policijsku stanicu da snimi izjavu. Renson Mulele Ingonga, direktor javnog tužilaštva u Keniji, rekao je da bi se Mvenda mogao suočiti sa krivičnim gonjenjem nakon što je dao instrukcije generalnom inspektoru Nacionalne policijske službe da sprovede istragu. On je u izjavi u subotu dodao da je bilo „povećanih slučajeva nekvalifikovanih osoba… koje se pretvaraju da su advokati Višeg suda Kenije“.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading