ZARAZA! Desetine uginulih životinja trule na putu: Seljak bacio leševe svinja pored kontejnera!
Foto: Printscreen/Instagram

Jeziva fotografija sa leševima uginulih svinja u kontejneru i pored njega zgrozila je Srbiju. Leševi desetak odraslih primeraka i nekoliko tek rođenih prasića nalaze se u selu Slepčević, kod Šapca. Fotografija je na društvenim mrežama osvanula pre četiri dana, izazvala je lavinu komentara, a jedan od njih je: „Isto se može videti i u Glogovcu.“

Alo! je pozvao nadležne iz JKP „Stari grad“ iz Šapca koji su nam rekli da nisu imali dojavu o tome i naveli da će, čim im pošaljemo fotografiju, uputiti ekipu na teren. Uputili su nas na veterinarsku inspekciju Mačvanskog okruga, a oni na nadležno Ministarstvo za poljoprivredu.

U nameri da proverimo o čemu je reč, pozvali smo i nekoliko veterinara iz Mačvanskog okruga, jedan od njih, uz molbu da mu ne navodimo ime, izjavio je da nema mesta za paniku.

- Tvrdim da nije reč o svinjskoj kugi, niti o drugoj zaraznoj bolesti - naveo je naš sagovornik, i dodao da bi u suprotnom on ili njegove kolege odmah bili obavešteni.

- Nije prvi put da se ovo dešava. Verovatno su krmače uginule tokom porođaja, baš kao i mladi. Ovde je reč o neodgovornom vlasništvu, umesto da ih zakopa duboko u svom dvorištu ili da tela odnese u kafileriju, seljak ih je bacio u kontejner i pored njega. Znam da izgleda jezivo, ali siguran sam da će nadležni doći brzo i skloniti lešine - istakao je naš sagovornik. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading