duško marković
Foto: Printscreen/Youtube/ ZORAN KALEZIC

On je tada isticao, da ga „čudi da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije dozvolio nezakonite radove na crkvi na Rumiji“, dodajući da misli da će se ići „u pravcu uklanjanja objekta“.

–Inspekcija je tamo. Mislim da će se ići u pravcu uklanjanja objekta. Biće prekršajnih prijava, najavljivao je Marković.

Crnoj Gori je, naveo je tada Marković, nepotrebno da Mitropolija crnogorsko-primorska gradi verske objekte na neligitiman i nezakonit način, gde god to bilo, pa i na Rumiji.

Podsetimo, Marković je pre tri godine, u predizbornom zanosu, najavljivao i proterivanje sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Tadašnji premijer Marković poručio je da će trpeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

To će, kako je kazao, istrpeti do 30. avgusta.

„Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovde utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo“, poručio je Marković.

Ipak, 30. avgust, umesto proterivanja sveštenstva i rušenja svetija, doneo tračak nade i slobode za Crnu Goru u njene građane, a Duška Markovića poslao u političku penziju, ipak, neopravdano je da se institucije ne pozabave njegovim radom u strukturama DPS-a proteklih tri decenije, podsećaju crnogorski mediji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading