duško marković
Foto: Printscreen/Youtube/ ZORAN KALEZIC

Jutros je na beogradskoj televiziji Hepi njen urednik Milomir Marić prvi put javnosti objelodanio da je bivši crnogorski premijer Duško Marković deo „Afere Indeks“, koja je godinama potresala Univerzitet u Kragujevcu.

Milomir Marić je kao urednik Hepi televizije, koja ima nacionalnu pokrivenost u Srbiji i koja je prisutna u svim kablovskim operaterima u regionu, kao urednik Jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" izjavio je da je Duško Marković kupio diplomu diplomiranog pravnika na Univerzitetu u Kragujevcu.

U studiju Hepi televizije gost je bio politički analitičar Vladimir Pavićević, a tema su bile političke prilike u Crnoj Gori nakon formiranja 44. Vlade Milojka Spajića, a u susret Popisu čiji je početak zakazan 30. novembra.

U trenutku kada se pomenula Markovićeva najava oko njegovih planova za formiranje nove političke partije, Marić je naglasio i ovaj do sada nepoznati detalj da je bivši premijer Crne Gore i čovek koji je pokrivao najodgovornije državne funkcije, svoju diplomu kupio u Kragujevcu i da za to postoje svedoci.

U svom stilu nastavio je sa tvrdnjama pa je pomenuo da je čak i Vojislav Šešelj kao profesor Pravnog fakulteta na Univerzitetu u Beogradu, svojevremeno bio spreman da Dušku Markoviću pomogne oko ispita i sticanje zvanja diplomiranog pravnika.

Videćemo da li će izrečene tvrdnje na ovu temu izazvati reakciju institucija u Crnoj Gori, posebno Ministarstva prosvjete koje bi u ovakvoj situaciji trebalo da pokrene mehanizme provjere već nostrifikovane diplome u vremenu kada su tim resorom upravljali kadrovi DPS-a i koalicionih partnera.

Duško Marković je ostao upamćen po mnogo čemu lošem što je uradio dok je pokrivao državne funkcije, ali i po rečenici koju je izrekao 19. avgusta 2020. na Ivanovim Koritima, kada je najavio da nakon izbora 30. avgusta te godine na kojima kada DPS pobedi biće otvaranja granica u jednom pravcu za sve one kojima se ne dopada država Crna Gora i unutrašnja i spoljna politika koju vodi.

U jutrošnjoj emisiji Marić i njegov gost Pavićević su podsetili javnost da je Marković za vreme studija u Kragujevcu igrao i za FK SRBIJA, seoski klub iz okoline tog grada.

BONUIS VIDEO

@alo_portal Zahvaljujući snažnom liderstvu predsednika Vučića, Srbija je uspešna: Vučević u Smederevu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #srbijanesmedastane #milosvucevic #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading