hitna pomoć zatrpana pozivima
Foto: Alo/Foto ALO!

U noći između srede i četvrtka na Vojnomedicinsku akademiju je primljeno 33 osoba u alkoholisanom stanju, od čega je 12 bilo teško alkoholisano. U pitanju su bili maloletnici, neki mlađi od 15 godina.

Svi oni otrovali su se alkoholom na proslavi u noćnom klubu u Beogradu. 

Iz MUP-a za kažu da su te noći policijski službenici Policijske stanice Stari grad postupali su odmah po zatraženim asistencijama Službe hitne pomoći, tako što su svojim vozilom omogućili hitnoj pomoći pratnju od ugostiteljskog objekta u Pariskoj ulici do VMA, kako bi se osobama ukazala medicinska pomoć.

- Od strane policijskih službenika Policijske stanice Stari grad podneta je prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu i miru protiv organizatora događaja u navedenom objektu - navodi se u odgovoru MUP-a.

Dodaje se da policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom nastavljaju sa preduzimanjem mera i radnji na rasvetljavanju svih okolnosti događaja.

Više javno tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da je formiralo predmet odmah po saznanju o događaju iz medija, a glavni javni tužilac Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se utvrde okolnosti ovog slučaja, posle čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranja učinilaca.

Juče tokom dana oglasili su se i iz ugostiteljskog objekta u kojem je došlo do teškog pijanstva dece. Kako su naveli, prostor je bio zakupljen za jednu privatnu proslavu i sam klub nije imao nikakve veze sa događajem koji je usledio.

Podsetimo, prema prvim informacijama 26 dece tokom noći primljeno na toksikologiju VMA zbog alkoholisanog stanja, među njima je njih 12 bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi, rekao je jutros doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković. Ono što je posebno šokiralo lekare, to je da su mnogi imali manje od 15 godina. Međutim, kasnije se saznalo da je ukupan broj dece koja su završila na toksikologiji čak 33!

  Prema medijskom saznanju  reagovalo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je odmah formiralo predmet radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja trovanja dece u noćnom klubu.

Tokom noći ispred kluba bile su jake policijske snage, kola hitne pomoći i unezverena deca. Oglasili su se iz kluba, i na Instagram stranici objavili da je klub to veče bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo PS Stari grad da im dostavi podroban izveštaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja osoba, među kojima najveći broj maloletnika i od koga je nabavljen, odnosno kupljen alkohol koja si su deca pila. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading