Ubistvo u Majdanpeku
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Ekipa eksperata iz Zavoda za sudsku medicinu iz Niša obaviće danas ekshumaciju i obdukciju tela Dejana Paunovića (33) iz Majdanpeka, za čije ubistvo je uhapšena supruga Slađana, njen ljubavnik Srećko M., kao i maloletnik (17).

Dejan je stradao 5. avgusta kada je pronađen u zapaljenom automobilu pored puta, kada se mislilo da je u pitanju saobraćajna nesreća. Ipak, nakon gotovo tri meseca otkrivena je istina.

Kako se sumnja, njegova supruga Slađana (28) je organizovala muškarca Srećka M.(25) i maloletnika (17) da to jutro ubiju Dejana i da pokušaju da prikriju zločin, tako da sve izgleda kao saobraćajna nezgoda.

Kako Blic.rs saznaje, porodica Paunović primala je novčanu socijalnu pomoć od Centra za socijalni rad do 4. novembra 2021. godine, kada je ubijeni Dejan Paunović našao posao.

- Tada je prekinuto pravo na novčanu socijalnu pomoć jer se nosilac prava zaposlio. Nakon tog perioda nismo imali prijave niti je porodica ostvarivala prava iz sistema socijalne zaštite. S obzirom da je istraga u toku pred drugim nadležnim organima sačekaćemo ishod tih postupaka - ističu u Centra za socijalni rad u Majdanpeku.

Ubistvo

facebook

 

Iz Centra su naglasili da su na poziv policije 6. oktobra uputili dežurnog radnika koji je postupao u skladu sa zakonskom regulativom i propisima koji podrazumevaju preduzimanje svih potrebnih radnji u ovom postupku.

Organ starateljstva doneo je privremeni zaključak o obezbeđenju hitnog smeštaja dece, za svako dete pojedinačno. Stručni tim Centra za socijalni rad u Majdanpeku će u postupku starateljske zaštite dece ponovo procenjivati šta je u najboljem interesu maloletne dece u vezi sa njihovim zbrinjavanjem - navode iz CZSR.

Kako dalje navode, Centar je 9. oktobra primio obaveštenje od Policijske stanice Majdanpek da je protiv maloletnog P. M. podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Negotinu za krivično delo teško ubistvo.

Ekshumacija i obdukcija tela pokojnog Dejana trebala bi da pokaže koje su povrede bile kobne za njega.

Da podsetimo, Srećko M. i maloletnik se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru sa Slađanom P., koja je pružala informacije o kretanju svog supruga na lokalnom putu, sačekali Dejana.

Kada je on prišao svom parkiranom automobilu napadači su ga udarili više puta drvenom motkom i bejzbol palicom koje je obezbedila Dejanova supruga, nakon čega je on od zadobijenih povreda preminuo.

Sumnja se da su zatim Srećko M. i sedamnaestogodišnjak Dejanovo telo odvezli njegovim vozilom na drugo mesto lokalnog puta, gurnuli automobil koji se prevrnuo i zapalili ga.

Ono što je dodatno šokiralo javnost jeste činjenica da se Slađana, u danima nakon smrti supruga javno oglašavala i pričala koliko joj nedostaje suprug, za čije ubistvo se sada sumnjiči.

- Od svega na celome svetu jedino mi nedostaje moj suprug. Znam da ga više neću videti, i da moram napred zbog svoje dece, ali bol je neopisiva i jako nam je teško - ovako je za "Blic" pričala Slađana Paunović (28), nakon što je saopšteno da je njen suprug stradao u saobraćajki.

Ona je pričala kako je tog dana predosećala da se sa Dejanom nešto loše dogodilo.

- Ta slika će mi ostati za ceo život. Nisam želela da se radi obdukcija, nema razloga. Rekao mi je poslednje tog dana, kada smo se čuli, da kola nemaju svetla i da mobilnim telefonom svetli dok vozi jer preko mosta peške nije hteo da krene. Nije me poslušao. Danas nam najmlađa ćerkica puni osam meseci. Najstariji Stefan ima samo 9 godina. Imamo još dva mala sina, kako ću dalje - pričala je tada Slađana.

Uhapšeni maloletnik je priznao krivično delo, dok je Slađana negirala.

Njen ljubavnik Srećko je bio blizak prijatelj Dejanu, zajedno su išli na lov, a otišao mu je i na sahranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading