HIT! Nepoznat detalj iz života bivšeg crnogorskog premijera: Centarfor Dule ginuo za Srbiju! (FOTO)
Foto: Printscreen

Oni koji znaju malo više o ovom klubu kažu da je bio dobar fudbaler

Uz Predraga Spasića, legendarnog beka Partizana, madridskog Reala i brojnih drugih klubova, najpoznatije ime iz istorije FK Srbija je Markovićevo

Informacije sa svadbe bratanice Duška Markovića u hramu Srpske pravoslavne crkve u Podgorici podsetile su žitelje Ilićeva kod Kragujevca na bivšeg premijera Crne Gore, ali sa fudbalskog aspekta.

HIT! Nepoznat detalj iz života bivšeg crnogorskog premijera: Centarfor Dule ginuo za Srbiju! (FOTO)

Alo

 

Naime, navijači Srbije iz Ilićeva, kluba koji trenutno nastupa u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca i zauzima drugo mesto na tabeli, znaju, svakako, mnogo detalja vezanih za fudbalska dešavanja u svojoj sredini. Među pikanterijama je, naravno, podatak da je Duško Marković bio centarfor Srbije u vreme kad je u Kragujevcu studirao na Pravnom fakultetu. O tome svedoči slika objavljena na Fejsbuk stranici ovog kluba (Duško Marković stoji četvrti sleva nadesno).

Srbija iz Ilićeva je, inače, jedini klub u našoj zemlji koji nosi ime Srbija, a tamošnji ljubitelji fudbala, ipak, nisu u dilemi. Njihov najpoznatiji fudbaler je proslavljeni bek Predrag Spasić, koji je ponikao u ovom klubu, a igrao u Radničkom iz Kragujevca, Partizanu iz Beograda, Realu iz Madrida, Osasuni, Marbelji i Radničkom iz Novog Beograda.

Politički je najpoznatiji, bez premca, centarfor Duško Marković, od čijih brojnih funkcija izdvajamo one najviše u rodnom Mojkovcu, zatim generalnog sekretara Vlade Crne Gore, prvog direktora Agencije za bezbjednost, ministra bez portfelja i predsednika Vlade Crne Gore.

To da je igrao za Srbiju iz Ilićeva nije pominjao, iako oni koji znaju malo više o ovom klubu kažu da je bio dobar fudbaler. Srbija ga pamti, a da li pamti on nju?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Xy

15.09.2021 09:03

Pa moze on da prica sta god hoce i da se dici da je veliki Crnogorac a zena mu iz Kragujevca i rodila mu 3 dece