marko kovačević dao izjavu u policiji
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin/RTNK

U saopštenju su naveli da Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima.

Iz DPS-a su se oglasili nakon što je Kovačević već danima u žiži javnosti nakon što je prisustvovao obeležavanju jubileja Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama. Deo medija je prenio da se Kovačević neprimereno ponašao tokom intoniranja himne. 

"To je samo vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju. Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika.

U krajnjem, naglašavamo da je ova inicijativa još jedan test za one partije koje sebe na papiru nazivaju braniteljima nacionalnih interesa, koje su istovremeno i konstituenti lokalne vlasti u gradu pod Trebjesom, te da preostaje da vidimo kakav će odgovor dati ili opravdanje pronaći na sjednici, koja mora biti zakazana po hitnom postupku, povodom sramnog čina koji je odraz uličarskog ponašanja prvog čovjeka našeg grada", zaključuje se u saopštenju DPS-a. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading