marko kovačević namešta sat
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/Portal Antena M

ODT je protiv prvog čoveka nikšićke Opštine podnelo krivičnu prijavu nakon pregleda snimka nastalog 3.jula na proslavi godišnjice rada Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšič.

Tokom intoniranja himne Crne Gore „javnosti“ je bio sporan položaj prsta Kovačevićeve desne ruke zbog čega je narednog dana saslušan u policiji.

Kovačević je demantovao da je ima bilo kakvu skrivenu nameru, ali ODT ocenilo drugačije.

“Ja sam imao nameru da jutros dam izjavu, međutim razmišljajući sam shvatio da izjavu hoću da dam u prisustvu advokata. Ne zbog toga što ne mogu sam dati izjavu, već da bi i ta struka bila prisutna kako bi na svoj način zabeležila kako se sve sve odvija. Svi vidimo da je u pitanju konstrukcija i da je u pitanju nešto na osnovu čega bi sutra mogli da proganjaju bilo kog čoveka koji im se zbog nečega ne bi svideo. Ovo je odbrana slobode i ja nisam želeo da uskratim advokatskoj struci da učestvuje i vidi o čemu se tačno radi i da to konstatuje za neke buduće udžbenike istorije, nažost, istorije bezčašća sistema u Crnoj Gori”, kazao je Kovačević.

podrška marku kovačeviću

Foto: Printskrin/RTNK

 

 

On je dodao i da je današnji datum simboličan, jer je godišnjica “Oluje”.

“Da li je to bilo namerno ili nije, to nije toliko važno, ali ta podudarnost je otkrila suštinu čitavog ovog progona kojem sam ovoga puta bio ja izložen a sutra to može biti neko drugi”, dodao je Kovačević. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading