gradonačelnik nikšića
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

“Kao i obično određene strukture u našem društvu nemaju problem sa mnom i onim što sam ja rekao već imaju problem sa Petrovićima i samom Crnom Gorom i njenom istorijom. Poštujem činjenicu da svi možemo da napravimo izbor i istupimo iz istorije sopstvenog naroda, ali ono što je bilo ostaje takvo kako je bilo bez obzira na trenutne okolnosti”,naveo je Kovačević.

Kako je istakao, „Glas Crnogorca“ donosi, neposredno nakon bitke, niz kazivanja sličnih, ističe Kovačević, njegovom, a „koje je ođrenim strukturama problem”

“Otud se pobeda naša na Vučjem dolu ima smatrati kao znameniti uspeh ujedinjenog oružja srpskoga, a mogao bi Bog dati, da bude vesnik konačne propasti turske, i prethodnica sunca slobode sviju naroda balkanskijeh“,citat je iz “Glasa Crnogorca”.

glas crnogorca

Printscreen

 

“Ja sam izdvojio samo jedno od njih kao i jedan od prvih novinskih izveštaja sa bojnog polja na Fundini gde se kaže da:

„Crna Gora slavi drugu Vučijdolsku pobedu, a oružje srpsko u ratu za oslobođenje ukupnog naroda srpskoga drugi veliki uspeh nad neprijateljem!“

Ja ne želim da ulazim u razloge brojnih frustracija povodom godišnjice bitke na Vučjem dolu ali ne znam zašto sam im ja kriv zbog toga. Mogu se ljutiti na knjaza Nikolu, tadašnje Crnogorce i Hercegovce što su o sebi mislili tako kako su mislili i bili to što su bili, a na mene samo zato što sam isto što i oni”, poručio je Kovačević.

glas crnogorca

Printscreen

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading