marko kovačević namešta sat
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/Portal Antena M

Predlog za razrešenje Kovačevića podneo je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

U obrazloženju navode da Kovačevićevu smenu traže zbog “nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola“.

Na inicijativu Ivana Zečevića odbornika koalicije „Za budućnost Nikšića“ predlog o razrešenju Kovačevića skinut je sa dnevnog reda sednice.

Za taj predlog glasao je 21 odbornik. Zečević smatra da je ta inicijativa, kako je kazao, "još jedan u nizu napada na srpski narod u Crnoj Gori”.

Kazao je i da u Crnoj Gori ima mnogo prečih stvari o kojima trebati brinuti, a ne o „položaju nečijih ruku“.

„Inicijativa ima za cilj stvaranje tenzija u Nikšiću, produbljivanje podela“, rekao je Zečević.

 

 

Kovačević: Neka su otišli, ne zaslužuju ovde da budu

Zbog, kako su kazali, konstantnog nepoštovanja, odbornici Kluba „Evropski tim za Nikšić“ napustili su sednicu.

Odbornik Kluba „Evropski tim za Nikšić“ Zoran Vukićević (DPS) rekao je da su za njega dešavanja na sednici Skupštine očekivana+.

"Dragi građani i građanke Nikšića Kovačević je svima nama tokom inotiniranja državne himne uputio srednji prst. Mi danas nećemo imati priliku da ukrstimo mišljenja jer Demokrate i URA i danas beže od glasanja“, rekao je Vukćević.

Prvi čovek Opštine Nikšić poručio je da je dobro što je opozicija napustila sednicu. Istakao je da se videlo šta su „njihovi ciljevi, njihove teme“.

„Oni skreću temu sa našega grada, sa dobrih stvari koje smo uradili za ovaj grad i pravo da vam kažem i neka su otišli, ne zaslužuju ovde ni da budu formalno ni na bilo koji drugi način. I ovo je dobar znak za Nikšić, a na narednim izborima ja verujem da ih neće dvoje-troje ostati u ovim klupama“, poručio je Kovačević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading